2016-03-19

Kimchi Princess – Koreanskt i Kreuzberg

Stor hipp koreansk restaurang som fått väldigt blandade omdömen: en del älskar det, andra tycker det är överskattat

Kimchi Princess – hemsida

Betyg (2016-03-21)
Google 3.9
Yelp 3.5
Tripadvisor 4

Det här är inte vårt första besök på Kimchi Princess, så vis av tidigare besök så har vi bokat bord även om det kanske inte hade behövts då det fanns en del lediga bord vid 19-tiden. Lokalen är stor och stundtals rätt osig. Här är det inte fråga om finstämd inredning utan här körs på en mer rå industriell känsla. Grova bord med vissa sittplatser i form av dynor lagda ovanpå lastpallar.

Tidigare har vi bland annat ätit Dolsot Bibimbap (8.80€ vid lunchtid). Vid det här besöket beställde vi in 10 ångade dumplings (Mal Mandu) till förrätt, 5 vegetariska och 5 kött, totalt 12.40€. Inte mycket att orda om gällande smaken.

Till huvudrätt valde vi So Bulgogi (17.90€/portion), marinerat kött i tunna smala skivor med gul lök, salladslök och glasnudlar. En gasoldriven bordsgrill ställs fram och rätten tillagas på plats. Därav allt os i lokalen (en plastpåse att lägga ytterkläder i rekommenderas). När det stekt klart klipper servitören allting i mindre bitar. Till detta serveras en skål med ris och 5 tillbehör (kimchi, rättika, ganska starkt marinerade zucchini, tofu och nån typ av grönsak i mosform, oklart vad det var :)

Ihop med förrätten blev vi mätta.

3.5Gott, man vet vad man får, men ingen smaksensation

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar